Hej,

Vi är två tjejer som går i åttonde klass på Ebba Brahe Skolan. I klass 8 har vi nu börjat prata om hållbar utveckling och hur vi ska göra för att få ett mer miljömedvetet samhälle.

När vi hör ordet hållbar framtid tänker vi på vad man kan göra för att få ett mer miljömedvetet samhälle och veta vad det är man köper och vilka konsekvenser vissa produkter har för vårt samhälle.

Vi båda tycker det är kul och ser fram emot att bli mer miljömedvetna. Vi båda gillar att shoppa bla, kläder, skor, mat och inredning, vi ser fram emot att bli mer insatta och veta hur mycket konsekvenser det faktiskt får till våran jord.  Det vi inte tänker på när vi shoppar är konsekvenserna som både påverkar andra människor men också våran värld. Vi ser fram emot att lära oss om och vilka produkter man ska undvika.

Idag har vi tex fått lära oss om hur dåligt uggs framställt och efter en chockerande filmen så är vi båda överens om att det är inte något vi sätter på fötterna igen, vi såg även en film om hur dåligt palmolja är. Det är vi konsumenter som har makten att välja vad som ställs på hyllorna. Därför har vi en enorm stor makt men också ett stort ansvar att välja miljösmart och hållbart. Inget företag vill ju producera produkter som ingen väljer att köpa.

 

Anna & Olivia