Hållbar utveckling är ett ord som ofta dyker upp och det finns flera sätt att se på det.

När jag hör ordet hållbar utveckling tänker jag på jordens ekologiska system och hur vi ska värna det. Att värna jorden är att ta hand om vår jord vilket vi människor gör allt mindre med åren. Hållbar utveckling för mig är hur vi ska ta hand om våran jord på bästa sätt för att minska på vårt utsläpp och vår konsumtion av varor. Att ta hand om miljön är inte så svårt som alla tror. Det handlar om att ta ansvar för sitt konsumerande och vara beredd att ge upp vissa saker i vardagen. En enkel cykeltur till arbetet kan göra skillnad. Det är det främsta som jag tror att många människor skulle behöva ge upp i sin vardag, bilturerna till arbetet. Jag tror att vi människor behöver se över hur vi behandlar miljön på många sätt och att minska på bilturerna är en bra start för att minska på våra utsläpp.

Hur vi ser över varor är ett annat exempel. Vi köper en vara och tänker inte på var eller hur den är tillverkad. Det är någonting som jag framförallt själv kan tänka på när jag handlar. På senare tid har jag börjat fundera mer på dem kläder som jag äger och hur dom transporterats över jorden. Jag har förstått att det är en lång resa som varken är bra för miljön eller för oss människor som individ.

/Ebba